БНР | 19.11.2017 00:17:56 | 69

Министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР инспектираха трасето между селата Микре и Сопот


Полицейските патрули по пътя София - Варна на територията на Ловешка област са увеличени двойно за всички почивни и празнични дни заради трите тежки катастрофи, които станаха там от петък до снощи. При инцидентите загинаха общо 11 души, други 26 бяха ранени, четирима от които в критично състояние с опасност за живота. Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на ОДМВР - Ловеч и областният управител инспектираха трасето. Министър Радев посочи:

Един мини-кризисен направихме, за да видим какво е станало. Трети път катастрофа, пак убит човек. Да видим какво е това място. Моето притеснение беше главно да видим дали са изпълнени указанията на главния секретар да се увеличи тук наблюдението и какви допълнителни мерки да вземем, за да не се случи подобно нещо и утре. Не мога да повярвам, че на това място поредна катастрофа с жертви.

Главният секретар на МВР Младен Маринов е разпоредил  и всички патрули на територията на страната да са със включени сигнални светлини:

Мислим всякакви вариантни, но пак ви казвам: сигурността и живота са в ръцете на водачите. И ние като водачи виждайки тези светлини трябва да се сетим, че това нещо се е случило и че ние не сме изключение и че ако не внимаваме може да се случи и на нас. Участъкът е нов, асфалтът е нов, пътната маркировка е ясно видима, знаците са обозначени. Всеки нормален водач ще види, че това е населено място и трябва да кара внимателно.

Младен Маринов допълни, че причините за тежката катастрофа между автобус и камион от петък все още се изясняват.


Прочети цялата публикация