БНР | 07.05.2018 09:11:09 | 107

Втора тийнейджърка в Индия изнасилена и подпалена


Индийска тийнейджърка се бори за живота си, след като е била изнасилена, залята с бензин и запалена, съобщи местната полиция, цитирана от агенция Франс прес, която отбелязва, че това е втори подобен случай за последните дни в Индия.

„Момичето има изгаряния от първа степен върху 70 процента от тялото“, заяви за АФП полицейски началник от окръг Пакур в щата Джаркханд, предаде БТА.

Във връзка с атаката полицията е арестувала 19-годишен мъж, живеещ в квартала на 17-годишната жертва. „Той залял с бензин момичето и я запалил“, добавил полицаят.

Нападението е станало в петък, когато в същия щат бе извършено подобно нападение, което възмути обществото. Ден по-късно полицията арестува 14 души, заподозрени в отвличането, изнасилването и убийството на 16-годишно момиче.

Местният съдия Джитендера Сингх обясни, че обвиняемите отвлекли момичето,  докато било на сватба в четвъртък. Смята се, че някои от тях са го изнасилили, преди да го пуснат да се прибере.

Бащата на момичето се оплакал на членовете на съвета на селото, в което живеят, но обвинените мъже били пуснати, след като получили наказание от 100 коремни преси и глоба от 50 000 рупии (750 долара), каза Сингх.

По-късно в петък разгневени от жалбата обвинените мъже пребили членове на семейството на момичето. Те залели тинейджърката с керосин и я изгорили.

Сингх допълни, че полицията издирва главния заподозрян по случая.

Макар правителството на Индия да прие редица закони, увеличавайки наказанието за изнасилване на възрастен до 20 години затвор, почти през няколко седмици се съобщава за поредното брутално сексуално посегателство, посочва АП.

В отговор на нарастващия обществен гняв, породен от изнасилванията на деца, индийското правителство миналия месец одобри смъртно наказание за осъдените за изнасилване на дете под 12 години.


Прочети цялата публикация