БНР | 20.05.2018 22:35:36 | 109

БСП и ГЕРБ отиват на балотаж за кметския пост в село Галиче


Във врачанското село Галиче ще има втори тур на частичните местни избори за кмет. Следващата неделя на балотаж ще се явят кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов, който получи 369 гласа и Веселин Тушинов от БСП, който е със 138. Третият кандидат - Николай Банков от ВМРО, е със 141 гласа.

При активност от 61 на сто завърши изборният ден за кмет на врачанското село Галиче, станало популярно с криминални инциденти на предишния кмет Ценко Чоков, арестуван преди 2 години. Гласували са 908 от 1500 избиратели.

Общинската избирателна комисия е отхвърлила като неоснователна единствената постъпила жалба за нарушение. В нея е посочено, че подвижната урна за гласуване е отворена преди края на изборния ден. От комисията са отхвърлили жалбата, тъй като всички подали заявление да използват урната вече са били упражнили вота си.

До частични местни избори в Галиче се стигна, след като преди 2 години беше арестуван дългогодишният кмет Ценко Чоков. Наскоро той получи присъда от 4 години и половина лишаване от свобода за отвличане, побой и палеж на кола. За 20-те години начело на селото срещу него от съселяните се сипеха обвинения за методите му на управление и различни престъпления, а други твърдяха, че е набеждаван.


Прочети цялата публикация