БНР | 23.05.2018 07:23:03 | 115

Руският печат коментира вчерашната среща между Румен Радев и Владимир Путин


Руският печат коментира вчерашната среща между българския президент Румен Радев и руския му колега Владимир Путин в Сочи.

Путин и Радев решиха да възстановят диалога между двете страни. Така РОСИЙСКАЯ ГАЗЕТА обобщава срещата на лидерите, които обсъдиха подробно отношенията между Москва и София в различни сфери, включително проблемни. 

"Самият факт, че се състояха такива преговори, е добър сигнал за подновяване на руско-българските връзки в пълен формат", посочва изданието.

В Сочи беше обсъдено възраждането на газопровода "Южен поток. "Едва-що долетял в Русия", Румен Радев "веднага хвърли козовете на масата с изявлението, че много иска да възкреси" проекта", посочва КОМСОМОЛСКАЯ ПРАВДА. "Най-интересното е, че въпреки всичко Русия не хлопна вратата пред България. И в отговор на журналистически въпроси, Путин каза, че той все още е възможен", коментира вестникът.

Българските власти направиха сериозна грешка с отказа да строят газопроводи в рамките на проекта "Южен поток". Сега е твърде късно той да бъде подновен, смята руският политолог Николай Топорнин, цитиран от изданието ИКОНОМИКАТА ДНЕС. Според него шансовете за възстановяването му са "крайно малки". Не се знае кой ще отпусне пари за строежа, а ако ЕС се откаже, България няма да може да го плати, смята експертът.

Прочети цялата публикация