БНР | 23.05.2018 10:35:49 | 57

За стените на големия град


За изкуството в градска среда в „Нашият ден“ говорим с артиста Точка Илиева в деня на представянето на организирания от платформата "Visionary" проект "Граффопост".В рамките на 5 дни различни артисти ще представят своята визия за промяна на публичните пространства чрез концептуални художествени проекти, подготвени специално за съответната градска среда. Целта е София да се утвърди като пространство за творчески изяви и затвърдена като град, подкрепящ и ценящ съвременната стенописна сцена, предоставяйки възможност за развитието ѝ чрез легални артистични намеси върху стени от публичните пространства.
Петото издание на проекта преобразява трафопост в кв. „Лозенец“ на ул. „Развигор“ 6, благодарение на съвременния художник ТОЧКА.
Точка Илиева рисува от дете – в ранните си години започва обучението си в паралелки с разширено изучаване на рисуване, а след това продължава да се развива в НБУ, специалност Анимационна режисура. През годините участва в изложби и ръководи работилници по рисуване към фестивали. В момента е артист на свободна практика, като работи в сферата на графичния дизайн, илюстрация, дизайн на типажи, както и по лични проекти, свързани по различен начин с визуалните ѝ търсения.

Прочети цялата публикация