БНР | 23.05.2018 11:45:10 | 74

Хамбург първи в Германия въвежда забрани за дизели


Властите в Хамбург обявиха днес, че ще забранят движението на някои автомобили с дизелови двигатели от две важни пътни артерии, с което пристанищният град става първият в Германия предприел подобна стъпка, предаде АФП.

„Ограниченията за движение на стари дизелови превозни средства може сега да влезе в сила, както е планирано“, благодарение на решението на най-висшия съд в страната, обяви правителството на града, който е със статут на провинция.

От 31 май 1600-метров участък от магистралния път „Щресеманщрасе“ в квартал „Антона“ ще бъде затворен за стари дизелови камиони. А на камиони и коли с дизелови двигатели, които не отговарян на най-новия стандарт за вредни емисии „Евро 6“, ще бъде забранено да се движат по 580-метров участък по друго силно замърсено шосе – „Макс-Брауер-алее“

Изключения ще се правят за местни жители и компании, както и за линейки, боклукчийски камиони и превозни средства за доставки.

В края на февруари решението на Върховния административен съд, че градовете може да забраняват движението на по-старите дизелови автомобили от някои пътища за да намалят замърсяването, разтревожи много шофьори.


Прочети цялата публикация