БНР | 25.05.2018 11:22:16 | 202

Общински служители да се срещнат със слушателя, сигнализирал за проблеми в Цар Калоян


Сушател на „Хоризонт за вас“ сигнализира предаването за проблеми в община Цар Калоян, свързани с улиците и боклука

Чистият и поддържан централен градски площад в центъра на малкото лудогорско градче по нищо не прилича на този пред Здравната служба в града, макар да е само на 60-ина метра от нея. За 29-годишния незрящ Десислав Колев обаче дори красивият централен площад е труден за придвижван:

„За незрящ човек това е нещо което политерия от лабиринти. Обновено е, но за хора, които виждат. Като ми се наложи да отида се лутам сумати време, докато успея на нацеля правилния път….  В края на града има един магазин. Има страшни дупки пред него и заради тези дупки и крака, и всичко съм си изключил. Улицата на която живея, също е така“.

Местните хора разказаха, че има неремонтирани улици още от унищожителното наводнение в град Цар Калоян от лятото на 2007 година.

Кметът Дауд Аляовлу признава, че има проблеми с уличната инфраструктура:

„В момента сме направили необходимите постъпления към МОСВ и МРРБ. Имаме имаме изградена канализация до един етап. Положени са колекторите и първи клон е направен. Идеята е да успеем да изградим тази канализация. Редно е нашите усилия да бъдат насочени към улици, които не са на дневен ред  да се изгради канализация там. Районът, в който сте ходили, е точно районът, където сме направили постъпленията да бъде изградена".

Два основни ремонта на улици се правят през тази година в най-малката община на Разградска област. Другият мащабен проект, за който средствата стигат, е свързан с благоустрояването на детската градина.

„За съжаление, такава е системата на оценяване в мерките по селски райони, че ние сме на необлагодетелствани община, понеже при нас е много ниска безработица - не можем да вземем съответния брой точки, сравнително малка община, не сме в Северозападна България…“

Кметът пое ангажимент общински служители да се срещнат идната седмица с незрящия Десислав Колев и баба му, при която той живее, за да се обсъдят най-добрите възможности, с които местната управа би могла да съдейства на младия мъж и семейството му.


Прочети цялата публикация