БНР | 26.05.2018 14:13:14 | 165

Над 70 дипломати от страни от ЕС и техни турски​ колеги се събраха в Свиленград


Над 70 дипломати от страни от ЕС и техни турски​ колеги се събраха в Свиленград. Форумът е организиран от Делегацията на ЕС в Турция и посолството на България в Анкара в рамките на българското европредседателство. Местни хора от българия и Турция споделиха съседки истории от двете страни на границата. Мултикултурната среща се провежда в рамките на културния диалог ЕС-Турция. 
Надежда Нейнски, посланик на България в Турция обясни:"Доброто сътрудничество между България и Турция в посока на трансграничното сътрудничество. Трансграничното сътрудничество е във фокуса и на ЕС и не случайно на това посещение, разбира се, присъстват и посланиците на всичките европейски държави."
Кристиян Бергер, ръководител на делегацията на ЕС в Турция."Най-важното, което е, са отношенията между хората. Така че ние сме доволни, че в рамките на тази визита, и това, което се случва сега дава възможност на хора, млади хора - артисти, творци от България и Турция да се срещнат, да поговорят за общия си вид и да подчертаем този най-важен елемент на сътрудничество в човешките отношения."

Прочети цялата публикация