БНР | 19.06.2018 04:49:53 | 97

СНС решава да прекрати ли делото срещу Петър Москов за бартера с турските ваксини


Днес ще стане ясно ще прекрати ли Специализираният наказателен съд /СНС/ делото срещу бившия министър на здравеопазването Петър Москов, заместника му Адам Персенски и още трима души за бартера с турските ваксини.

Няколко часа вчера адвокати и прокуратура спориха за качествата на обвинителния акт.

Преди защитниците да обявят, че по делото са допуснати тежки процесуални нарушения, съдия Мариета Неделчева допусна граждански искове срещу Москов, Персенски и 3-ма бивши шефове на държавната "Бул био", произвеждала ваксини, за близо милион. Те са на Министерството на здравеопазването, представител, на което ще стои редом до прокуратурата в процеса, когато той започне по същество.

Като остави на защитника си да мотивира юридическите възражения срещу повдигнато му обвинение – дни, след като кабинетът „Борисов 2“ подаде оставка, Петър Москов коментира.

„От смисъла на здравата и смислена човешка логика не разбирам обвинението, защото няма нито медицински причини за това, нито финансови причини. И всичко това е част от доказателствата, събрани от въпросната прокуратура… Знам кой стои зад обвинението, и защо стои това обвинение. Не разбирам в какво ме обвиняват. Достатъчно е обидно да слушам тук някакви хора да обясняват за престъпни деяния“, каза Петър Москов, заради делото, срещу когото, безпрецедентно на разпит беше почти целия състав на второто правителство на Бойко Борисов.

Вчера адвокатът на Москов - Менко Менков, не изключи да се стигне до повторния им разпит в открито заседание, и призна, че ще му е приятно да ги пита спазили ли са закона, когато са гласували за бартера с турските ваксини. 


Прочети цялата публикация