БНР | 20.06.2018 14:46:40 | 67

Майки на деца с увреждания искат разпускане на националния съвет и разследване на профсъюзи


Възмутени от грубия език на вицепремиера Валери Симеонов са хората с увреждания в Бургас. Те призоваха зам.-министърa на труда и социалната политика Росица Димитрова, която днес подаде оставка, да се извини.

16-те хиляди, които заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова е похарчила за самолетни билети до Ню Йорк, не са съществен проблем, казаха хората с увреждания в Бургас. Те поискаха тя да се извини, но не за парите, а защото е излъгала:
   

"Всъщност на нас не ни е огромният проблем, че тя е ходила до Щатите. Да се извини за думите, които каза там. За нас огромният проблем ни е, че тя излъга на международно ниво и каза, че хората с увреждания са интегрирани".
" Държим госпожа Росица Димитрова не да оправдае полета в бизнес-класа, а да се извини за лъжите, които изрече с такава гордост и достойнство пред всички онези хора, които присъстваха на тази пресконференция".
 

Хората с увреждания са възмутени и от реакцията на вицепремиера Валери Симеонов:
 "Нееднократно бургазлии сме го виждали как излиза на разходка с майка си, която също е в инвалидна колича. Далеч съм от мисълта, че Валери Симеонов няма медицински персонал, който обслужва 24 часа майка му в къщи поради простата причина единствено и само, защото има пари да си го позволи. Не можеш да кажеш, че нито една от нас няма право да твърди и да се бори за нашата кауза, която никак не е маловажна".

Протестиращите в Бургас подкрепят законопроекта на омбудсмана Мая Манолова:
"Така наречените "НПО-та" се изказаха, че този закон бил ощетил някои хора. Това не е вярно. Те не са чели закона, защото този закон определя личната помощ. Личната помощ е да се установи нуждата на един човек от помощ.
  

С палатков лагер пред Дневния център в Морската градина вече втора седмица в морския град протестират майки на деца с увреждания и хора в инвалидни колички.

Прочети цялата публикация