БНР | 20.06.2018 15:19:29 | 219

„Ботев“ (Пловдив) с готов стадион след две години


Община Пловдив и ръководството на "Ботев" - Пловдив подписаха анекс към договора за концесията на стадион "Христо Ботев", с който срока на строежа се удължи с две години. Това стана след решение на Общинския съвет, гласувано през месец май тази година, по силата на което съоръжението трябва да бъде готово до 13 март 2020 година.

„Надяваме с това да сложим край на тази болезнена за всички пловдивчани тема и градът ни да има едно модерно, отговарящо на всички изисквания спортно съоръжение“, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Иван Йотков - административния директор на "Ботев" (Пловдив) отказа да се ангажира кога точно ще се поднови строителството, като уточни, че това ще стане след като приключи инженерното обследване на изградената конструкция на трибуните. По първоначалния договор стойността на стадиона е 14 800 000 лева, като строителството е спряно преди 4 години.

Преди лятната ваканция на Общинския съвет Иван Тотев очаква да бъде гласувана и концесията за стадион "Тодор Диев". По думите му основните параметри са 3 500 000 лева инвестиция, с 4000 седящи места и осветление. В същата процедура е и Тренировъчната база в район "Тракия".

Репортаж по темата на Йордан Данчев – радио Пловдив.


Прочети цялата публикация