БНР | 15.07.2018 12:56:15 | 171

Тръмп няма големи очаквания за срещата с Путин


Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви пред телевизия Си Би Ес, че не очаква негативни последици от срещата си с руския лидер Владимир Путин, насрочена за утре в Хелзинки, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

„Според мен срещите са нещо продуктивно. Вярвам, че са полезни срещите с Русия, Китай, Северна Корея. Нищо лошо няма да излезе от това, а може да излезе и нещо хубаво“, цитира телевизията част от интервюто с Тръмп на своя сайт.

При  все това американският лидер добавя, че "няма големи очаквания" за резултата от срещата с Путин.

„Не мога да кажа какво ще стане, но мога да разкажа за какво ще питам. Ще видим какво ще излезе от тази работа“, допълва Тръмп.

US президентът заяви, че ще постави въпроса за 12-те руски граждани, обвинени в петък за хакване на кампанията на Демократическата партия за изборите в САЩ през 2016 г. Според обвиненията те работели за руското военно разузнаване.

Москва отрича те да са работели за разузнаването, както и като цяло, че се е намесила в изборната кампания.

Запитан дали ще поиска от Путин да изпрати 12-те в САЩ, Тръмп каза, че „може и да го направи“. „Не съм мислил за това. Но със сигурност ще попитам“.  Той обаче отново повтори, че става дума за нещо, направено по време на администрацията на предшественика му Барак Обама.

В неделя бе излъчено само част от интервюто с Тръмп, пълното ще бъде излъчено в понеделник, посочва АФП.

Двамата президенти преговаряха за пръв път на 7 юли 2017 г. в кулоарите на Г-20 в Хамбург. През ноември същата година Путин и Тръмп разговаряха по време на форума на АТИС във Виетнам и одобриха съвместно изявление във връзка със Сирия.

Откакто американският лидер встъпи в длъжност преди година и половина, двамата с руския държавен глава са провели и няколко разговора по телефона, припомня ТАСС.

Прочети цялата публикация