БНР | 16.07.2018 20:15:21 | 76

След протест - премахнаха инсинератора за изгаряне на мъртви животни в Перник


Протестът на жителите на пернишкия квартал „Бела вода” срещу инсинератора за изгаряне на мъртви животни се увенча с успех. Тази вечер мобилното съоръжение беше изтеглено с влекач от района на рудника, където беше позиционирано.

Жителите на населеното място не крият задоволството си, но запазват протестна готовност. Те се притесняват, че съоръжението се премества само временно. Ще бъдем нащрек, каза Райна Славчева от Инициативния комитет. 

Протестиращите искат кметът на населеното място да организира среща със собственика на рудника, тъй като в насипите били загробвани мъртви животни. Днешният протест се състоя на улица „Григорий Цамблак”. До блокада на пътя не се стигна. 

Инсинераторът е докаран в „Бела вода” от радомирското село Владимир през месец май, след като местните хора там също са се разбунтували. Разположен бе под наем в имот на собственика на рудника. Въпреки твърденията на институциите, че не са установени нарушения и че инсталацията е безвредна, хората от квартала не искат в близост до домовете им да се изгарят трупове на мъртви животни.

Прочети цялата публикация