БНР | 20.07.2018 02:12:54 | 152

В Габрово и Севлиево бяха открити обекти, в които са инвестирани над 15 милиона лв. от "Региони в растеж"


В Габрово и Севлиево бяха открити обекти, в които са инвестирани над 15 милиона лева от Оперативната програма "Региони в растеж". Средствата са вложени в обновяване на градската среда в областния град и в саниране на 23 многофамилни жилищни сгради в Севлиево.

По-рано от предвиденото приключи проектът в Габрово, в чийто обхват влизат три основни обекта от ключово значение за градската инфраструктура - кръгово кръстовище на Шиваров мост, улица, която да облекчи трафика в центъра, и парк в квартал "Колелото". Променен е обликът в тези райони на града след благоустрояването и изграждането на детски площадки, пешеходни алеи, паркинги и кътове за отдих. Общините, които са приключили бързо и качествено проектите по ОП "Региони в растеж", ще могат да разчитат на ново финансиране от началото на следващата година, посочи министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който откри обектите:

"От община Габрово, да не изброявам и другите 4 общини, са най-добрите бенефициенти по "Региони в растеж", което ще се отрази положително, ще има спестен ресурс по програмата и общините ще имат възможност и за нови проекти с европейски средства, основно образователна инфраструктура и градска среда."

Инвестицията в Габрово е за над 11 млн. лв., като част от средствата са осигурени чрез бюджета на общината, а в Севлиево надхвърлят 4,5 млн., заедно с националното съфинансиране по програмата за обновяване на многофамилни жилищни сгради.

Прочети цялата публикация