БНР | 22.07.2018 09:07:54 | 141

US разузнавач №1 не искал да прояви неуважение към Тръмп


Директорът на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс заяви, че по никакъв начин не е искал да прояви неуважение към президента Доналд Тръмп с „неловката“ си реакция в телевизионния ефир на новината за планирана втора среща с руския президент Владимир Путин след Хелзинки, предаде БТА.

Коутс публикува вчера изявление, стараейки се да ограничи щетите след интервюто си по време на форум по сигурността на института Аспен в Колорадо, на което демонстрира изненада, че ще има втора среща между двамата лидери.

Когато тв водещата Андреа Мичъл от Ен Би Си каза, че Тръмп планира нова среща с Путин, Коутс първо каза: „Кажете го пак, това ли чух?“. След това се засмя и добави: „това ще трябва да е нещо специално“.

„Някои медийни информации погрешно изтълкуваха моите намерения, когато реагирах на новината, която ми беше съобщена по време на предаване на живо. Моята, признавам, неловка реакция по никакъв начин не целеше да покаже неуважение или да критикува действията на президента", оправда се Коутс.

„Аз и цялата разузнавателна общност сме ангажирани да осигурим най-добрата възможна информация и подкрепа за усилията на президента Тръмп да предотврати руска намеса в предстоящите ни избори, да изгради силни международни връзки, за да поддържа мира, да денуклеаризира опасни режими и да защити нашата нация и нашите съюзници“, увери той.


Прочети цялата публикация