БНР | 22.08.2018 06:57:14 | 121

Филип Попов: Оставката на заместник-председателя на КФН категорично не е достатъчна


Оставката на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) категорично не е достатъчна. Това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Филип Попов от БСП:

"Службите в България и изпълнителната власт проспаха тази пирамида, защото тя е регистрирана още през 2009 година в България. На нейния собственик му е забранено да извършва каквато и да е финансова дейност в родната му Испания, но този господин от 2009 до 2018 година безпроблемно работи в България и изкарва от българските граждани около 21 милиона евро. Това е фрапиращо". 

Попов заяви, че от БСП искат оставката на цялата КФН:

"От КФН са имали изцяло възможност да въздействат, да контролират, да следят, да изискват информация по отношение на всеки един застраховател, който оперира на територията на България. Няма как да бъде затворена темата за "Олимпик“, докато не бъдат обезщетени българските граждани – тези над 200 000 души, които съвсем добросъвестно и по задължение са си направили тези вноски в тази компания. Комисията е тази, която би следвало да защити интересите на българските граждани, да ги застрахова от такъв тип явления. Очевидно е, че държавата не е изпълнила това свое задължение и сега е ред отново на изпълнителната власт и на държавата да се погрижи за тези хора. Предвид вчерашното решение, което се прие в НС от мнозинството, не мисля, че имат намерение да изпълнят това свое задължение".

Цялото интервю с Филип Попов можете да чуете от звуковия файл.

Прочети цялата публикация