БНР Стара Загора | 07.09.2018 09:11:06 | 167

Живко Тодоров: Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа


Пет училища и една детска градина в Стара Загора все още се нуждаят от ремонт, обяви в интервю за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров. От реновиране има нужда училището в квартал „Самара“, трябва да бъдат направени физкултурен салон и стол във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, едното крило на Единадесето основно училище "Николай Лилиев", вътрешен ремонт на Средно училище „Васил Левски“, Средно училище „Христо Ботев“ и Спортното училище „Тодор Каблешков“. Единствената детска градина, която очаква средства за ремонт е Детска градина № 31 "Слънце", обясни Живко Тодоров.

„Това е нещо, което ни отличава от всички останали. От 2012 г. до сега данъците в Стара Загора не са пипани въобще. Със същия ресурс, който събираме от тогава всяка година правим повече и повече, благодарение на това че сме по-ефективни. Нека видим преди това колко училища и детски градини имаше ремонтирани. Сега всяка година се правят по две-три“, допълни Живко Тодоров.

"Във всяка една сфера човек трябва да започне от някъде и да започне да създава, резултатите идват с годините. Ето "Берое" започна от няколко години подема, сега се прави школа, деца, увличат се работят, резултатите ще дойдат не след година или две, те ще дойдат след 5,7,10 години, когато се натрупа опит, се създаде школата, децата, всичко се прави от нулата. "Берое" го заварихме един фалирал отбор, искам да го напомня на хората, те не знаят, че 2011 г. "Берое" беше фалирал, с огромни задължения беше клуба, търсеше се как да се погасят в последния момент тези задължения, за да може да се прехвърли на "Тец 2" да купи акциите. Нямаше пари за нищо, за школа, за екипи въобще да не говорим, за развитие. Ето сега се направи нещо стабилно", даде пример Живко Тодоров.

Той бе категоричен, че все още не мисли за местните избори, които ще се проведат през 2019 г.  "За изборите не искам да говоря, има достатъчно хора, които се занимават с бъдещия вот. За мен всеки ден е предизборен, защото е изпълнен с много работа и с изпълняване на обещания. Много лесно е да се говори от страни, много по трудно е човек първо да издейства пари за нещо, да направи проекти, които да са добри и след това да ги изпълни успешно. Аз съм свикнал да се доказвам със своята работа, не с приказки", заяви кметът на Стара Загора

Още чуйте в интервюто на Светлана Димитрова с Живко ТодоровПрочети цялата публикация