БНР | 19.09.2018 00:47:34 | 59

В Плевен обсъдиха макет на паметник на героите от Дойранската епопея


В Плевен обсъдиха макет на паметник на Девета плевенска дивизия. Идеята е на Сдружение "Героите на Дойран", които са в основата на дарителската кампания за набиране на средства.

Макетът за паметник в Плевен на Девета плевенска пехотна дивизия ще бъде изложен в Областната администрация и всеки, който желае, може да отправи препоръки в специална книга. Министерството на отбраната ще осигури гилзи за паметника, до момента са събрани 10 хиляди лева. Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е патрон на инициативата, каза в Плевен:

"Паметникът ще се реализира. Обсъждахме три дати - 6 май, 2 юни или към края на март. Нека хората да дойдат да видят, някой може да помогне с някой лев. Тука не е въпросът, че някой ще извади 2 или 5 лв. Важно е българинът да се научи, че оправията в неговата държава зависи от самия него - как ще изглежда градът му, как ще изглежда държавата му - зависи от него. Когато българинът даде 2 лв. за нещо, той започва да се интересува, а когато го получи даром - не го оценява. Това е идеята на тази дарителска кампания."

Прочети цялата публикация