БНР | 20.09.2018 12:11:05 | 85

Пламен Константинов: С 3 победи е реално да се надяваме да продължим


Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов не харесва представянето на "лъвовете" в двубоя с Иран от първата групова фаза на световния шампионат в България и Италия. 

Българите загубиха от иранците и завършиха на трето място в група "D" във Варна. В петък от 20:40 часа националите отново се изправят срещу азиатския шампион в първи двубой от група “G”. В събота отборът играе срещу САЩ, а в неделя – срещу Канада.

"Доволен съм от всички мачове, с изключение на този с Иран. Знаехме, че това е ключов двубой с пряк конкурент, ако оставим Полша да бъде една крачка пред всички. Може би точно това натежа, защото направихме много грешки в първите два гейма. Цяла година нямаме мач с 11 грешки в атака. Това направи голямата разлика. Имахме две възможности в четвъртия гейм, за да се върнем, но това ни струваше мача. Дано утре бъде различно", коментира Константинов пред медиите. 

България има три победи и две поражения преди мачовете си от втората групова фаза на Мондиал 2018. Срещите ще се играят в София.

"Ако останем с две загуби, е напълно реално да се класираме за финалите. Само Италия, Полша и САЩ са без нито едно поражение до момента. Всички отбори, с които ще се конкурираме за класиране във финалната фаза, са с по една или две загуби. С три победи от втората фаза е реално да се надяваме на класиране напред. Въпросът е дали може да ги постигнем. Важен е двубоят в петък. Ако спечелим утре, няма какво да губим срещу американците. Те са най-силни в нашия поток, но имаме нашите шансове", категоричен е специалистът.

Константинов коментира и разликите между българския отбор и световния шампион Полша.

"Това, което може да направи Полша, ние не може да го направим. Нямаме техните качества. Ние може да заложим на нашите силни страни и да се опитаме да напипаме техните слаби. Много е различно. Ако направим три победи, ще бъде над очакванията на всички, но не е невъзможно. На момчетата им липсва малко вяра. Точно вярата един към друг в някои по-тежки моменти. В отбора има нелош колектив, важно е да покажем психика. Когато играеш вкъщи, винаги има по-големи очаквания. Трябва да се научим да носим тази тежест. Трябва да се научим да използваме публиката. Ако не ни вървят нещата, публиката може и да натежи", добави Пламен Константинов. 

Селекционерът се надява да използва Теодор Тодоров в предстоящите решителни мачове в петък, събота и неделя.


Прочети цялата публикация