БНР | 20.09.2018 20:19:04 | 102

Турция ще продължи с антитерористичните си операции в Сирия


Турция ще продължи с антитерористичните си операции в Сирия, реши тази вечер Съветът за национална сигурност под ръководството на президента Реджеп Ердоган. В заключителния документ от заседанието се акцентира върху спазването на постигнатото с Русия споразумение за прекратяване на огъня в провинция Идлиб. 

Заседанието, ръководено от президента на страната Реджеб Тайип Ердоган, продължи около 5 часа.

Турция е решена да продължи действията си за елиминиране на тероризма и в други райони на Сирия, както и да изправи пред правосъдието си хванатите зад граница терористи. Съветът за национална сигурност призовава международната общност да изпълни по-бързо и ефективно своите политически и хуманитарни отговорности във връзка със сирийската криза.  

Анкара очаква изпълнение на договорената със Съединените щати пътна карта за изтегляне на сирийските кюрдски отряди от град Манбидж, се казва още в заключителния документ.

По-рано в четвъртък президентът Ердоган подписа и внесе в Меджлиса предложение на Министерския съвет за удължаване на мандата на турските войски в Сирия и Ирак с още 1 година. Решението ще бъде гласувано от парламента след началото на заседанията му на 1 октомври.


Прочети цялата публикация