БНР Стара Загора | 01.10.2018 11:15:52 | 50

ГЕРБ иска да преименува булевард в Чирпан на художника Никола Манев


Да бъде преименуван бул.“Георги Димитров“ на „Никола Манев“ в Чирпан ще предложат на предстоящата сесия на местния парламент групата общински съветници от ГЕРБ.

„Вече сме водили разговори със сина на покойния Манев и с негови близки, които застават зад идеята, стига тя да не се политизира“, каза Христо Стефанов, общински съветник от ГЕРБ и общински председател на партията.  

"Не сме водили разговори с представители на другите политически формации в местния парламент към момента", уточни Стефанов. „Надявам се, че както общинските съветници, така и кметът на града ще вземем това важно за града решение като един отбор“, добави той и припомни, че Общинският съвет на Чирпан е представен от 5 политически групи -  БСП – със 7 члена , ГЕРБ –с  5 общински съветници, „Коалиция за Чирпан“ –  и ДПС с по четирима общински съветници и  един независим.

Предложението за преименуване на най-големия булевард в града се  представя месец по-рано с цел да се събере по-широка обществена подкрепа и да бъде създаден Инициативен комитет. Този комитет може да продължи да работи в сферата на изкуството и културата, уточни Христо Стефанов.

Прочети цялата публикация