БНР | 05.10.2018 12:13:49 | 128

Сапоро изпрати волейболистките със земетресение


Националките ни по волейбол са вече в Осака, където ще продължат мачовете си във втората фаза на световното първенство. Нашите се класираха четвърти във втора група в Сапоро, като в последната си среща победиха Канада с 3:1 и така завършиха на четвърто място.

На заминаване от Сапоро тимът имаше интересна случка – докато бяха в автобуса на път за летището, което е на около 60-ина километра от града, състезателките разбраха че има земетресение. Как стана това? В един момент мобилните телефони на няколко японци, свързани с организацията на първенството и пътуващи в автобуса, започнаха да звънят еднакво със звън на аларма. Японският тийм гайд на българките веднага поясни, че това е земетресение и всички хора в страната се известяват чрез телефоните си при по-силни трусове. Минути по-късно стана ясно, че силата на земетресението в района на Сапоро е била 5,3 по Рихтер.

Като цяло още от началото на престоя от лагера в Окаяма на 18 октомври досега, в отбора следят новините за тайфуни и земетресения в Япония, които не липсват и сега. За щастие на всички състезателки на световното първенство природните бедствия са далеч от тях.


Прочети цялата публикация