БНР | 16.10.2018 15:11:12 | 148

Илиян Терзиев, Камара на строителите: Няма политически чадър в случая с "Джи Пи Груп"


“Утре ще излезе декларация от името на Строителната камара и там ще разберете нашата позиция. Там казваме всичко, което смятаме и мислим за правилно, но в аванс бих казал само едно нещо – не трябва предварително, без да се произнесат съответните компетентни органи по какъвто и да било въпрос да се дават характеристики и мнения, това е мое лично мнение “, каза Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите в България.

По темата за отражението на случващото се с“ "Джи Пи Груп" на строителния бранш Терзиево поясни:

“Всички поръчки по европейските фондове са направени по съответните правила. Всички те са спечелени по този начин и се изпълняват със съответните инструкции, които се издават от съответните органи. Във всеки един строителен процес има четирима участника – инвеститор, надзорник, проектант и строител“.

“Не бих казал, че има политически чадър, защото тази фирма е работила, и когато не са били на власт тези или онези“, каза той.

Изпълнението на заповедта на премиера към АПИ да извади "Джи Пи Груп" от всички процедури е “почти невъзможно“, каза той:

“Самото изпълнение на тази заповед е почти невъзможно. Ако прочетете един договор за управление на европейски средства, ще видите какви са неустойките. Фирмата е внесла съответната банкова гаранция, която е между 5 и 10%“.


Прочети цялата публикация