БНР | 09.06.2019 15:20:44 | 102

Красимир Балъков иска време за нова концепция за националния отбор


Националният селекционер Красимир Балъков говори пред медиите преди втората си среща начело на отбора, след като преди три дни нашите паднаха 1:2 като гост на Чехия. Утре предстои домакинство на Косово, а Балъков демонстрира добро познаване на портивника.

"Отборът на Косово е нормално да бъде по-различен. Но общо взето играят съвременния футбол, отворен, атакуващ. Опитват да се правят преса отпред, опитват се да разиграват топката отзад. Имат един вратар, който играе много добре с крака, което за нас е малко добре. И имат един треньор, който го познавам много добре. Той е опите, изключително креативен".

"Този мач ще бъде изключително тежък, но ние нямаме други шансове. Но ние трябва да играем отворено, открито и да търсим победа, каза Балъков.

"Видях на мача с Черна гора как играха. Не беше същият мач, който играха срещу нашия отбор, малко по-различен беше. Но общо взето е това, което казах и преди малко- нямат страх, и не се притесняват да играят в противниковата половина. Имат качествени футболисти, които могат да играят добър футбол. И разбира се, са освободени. За разлика от нас, те каквото и да направят е добре дошло, докато за нас не е така".
По повод критиките след мача с Чехия, селекционерът отговори: "Аз винаги мисля и приемам конструктивната критика, която идва от медиите. И разбира се, тя беше направена с пълно право след мача с Чехия. Някои оценки в пубичното пространство бяха ненужни. Защото ние знаем много добре какво сме правили добре и какво не сме.

И това, което не сме направили добре, ще се опитаме да го коригираме във втория мач в България. А то е повече желание в средата на терена- да притежаваме топката, да я търсим, да не се крием, да бъдем по-агресивни в предна позиция, да търсим единоборствата и да ги печелим. Защото в Чехия се случваше много често противниците да ни печелят единоборствата. И разбира се, да сме по-хладнокръвни пред вратата".

"Още когато дойдох и казах, че искам да вкарам нова концепция в националния отбор. Тя не става за един ден, за една седмица, за един месец. Преди мача с Чехия не работихме само за конкретния мач. Фифти-фифти се получи, но и варианти, с които ние можем да реагираме в различни ситуации във всеки един мач. Много информация им се получи, но тя ще се преработва във всеки един мач. Сега идва нов мач с Косово. Не всеки път се получава, надявам се този път да се получи по-добре и разбира се- най-важното е да спечелим три точки.

Все още няма яснота за стартовия състав в утрешния мач, като Балъков ще мисли до последно и утре.

"Логично е да търсим лека свежест в отбора. Чакам да мине днешната тренировка. Знаете, че се наложиха промени след пристигането в България. Имахме малко време за възстановяване. Надявам се всички да са здрави и да проведем нормално тренировката. След нейния край ще видим кой в какво състояние е. Аз имам някои идеи в главата си. Но твърдите решения ще паднат утре".

Прочети цялата публикация