БНР | 12.06.2019 12:48:57 | 76

Брезалиева, Цонева, Николова , Ватова и ансамбъл (девойки) е състава ни за СП в Москва


Ева Брезалиева, Катрин Цонева, Стилиана Николова и Валерия Ватова ще представят България в индивидуалната надпреварата в първото издание на световното първенство по художествена гимнастика за девойки, което ще се проведе от 19 до 21 юли в Москва. Съставът беше определен днес след края на последното контролно състезание, като бяха взети предвид резултатите на гимнастичките от всички международни турнири, държавни първенства и проведените контролни през годината.

В руската столица Брезалиева ще представи съчетанието си с въже, Катрин Цонева ще играе с топка, Стилиана Николова ще я видим с бухалки, а Валерия Ватова с лента, съобщи президентът на федерацията Илиана Раева.

„Изключително съм доволна от работата на децата в последните 15 дни, защото бях плътно с тях. Много съм доволна от работата на двете треньорки – старши треньорът Валентина Иванова и помощничката й Рени. Най-доволна съм от Ева Брезалиева въпреки, че Ева не беше първа на миналото контролно, най-закономерно стана първа днес. Уредите, които разпределихме са им любимите уреди. Всички много възторжено приеха уреда с който ще играят“, допълни Раева.


Форматът на световното първенство включва отборно класиране, като се взимат резултатите на индивидуалните гимнастички и двете изигравания на ансамбъл (девойки). Ще бъде определен шампионът в многобоя при ансамблите, ще разберем и медалистите във финалите на уредите  , както в индивидуалното, така и при ансамблите.

Ансамбълът ни при девойките също участва днес в контролното, като представи променената и композиция с пет ленти, както и усложнената с пет обръча.

„Много напреднал ансамбъл (девойки)  с една грешка само от двете съчетания и то не на сложен и рискован елемент. Продължаваме да работим. Има още неща, които трябва да се пипнат и да се дооправят, но те не са толкова сериозни и сложни. Смятам, че момичетата имат огромен шанс при една силна игра да бъдат сред най-добрите на световното“, поясни още Илиана Раева.

Променената композиция с пет топки пред публика и съдийки представи и ансамбъл (жени), който заедно с Катрин Тасева ще представят България на вторите европейски игри в Минск от 21 до 30 юни.

„В Минск всичко ще зависи от мобилизацията, отговорността и концентрацията на момичетата. Надявам се да са максимално концентрирани, мобилизирани  и да направим силно състезание“, завърши Раева.


Прочети цялата публикация