OFFNews Свят | 18.06.2019 18:20:02 | 82

Меркел получи пристъп при срещата си с украинския президент (видео)


Германският канцлер Ангела Меркел получи пристъп при срещата си с украинския президент Володимир Зеленски. 

По време на церемонията с военни почести Меркел започна да трепери неудържимо, но въпреки това тя успя да проведе срещата със Зеленски. 

Неразположението на Меркел беше заснето от камерите на събитието. На кадрите се вижда как тя стиска ръце пред себе си, но не успява да контролира силното треперене на тялото си. 

По-късно пред журналисти Меркел обяви, че причината за неразположението ѝ е дехидратация, като поясни, че се е почувствала по-добре, след като е изпила три чаши вода. 

Зеленски пък увери журналистите, че е бил до германския канцлер през цялото време и не е останал с впечатление да е била несигурна. 

След срещата си Зеленски и Меркел изказаха мнението, че санкциите срещу Русия трябва да продължат.

"Докато не бъде постигнат напредък, санкциите не могат да бъдат премахнати. Връщането на делегацията на Руската федерация в ПАСЕ не трябва да става на всяка цена, но без диалог, проблемите не могат да бъдат решени", коментира Меркел.

Зеленски пък подчерта, че не Украйна е започнала тази война, но се надява тя да е тази, която ще я прекрати възможно най-скоро. 

"Не искаме европейските ни партньори да страдат от санкциите, но те са единственият начин да приключим конфликта без кръвопролития", каза украинският президент.

Прочети цялата публикация