БНР | 29.07.2019 20:20:08 | 68

Мария Петрова: Възраждаме една позабравена традиция, която ще ни позволи отново да бъдем по-близо да нашите фенове


След 30- годишно прекъсване на 26 септември в пловдивската зала „Колодрума“ с продукцията "Пловдив посреща златните момичета на България" ще бъде възстановена традицията по време на която преди години се посрещаха или изпращаха световните ни и европейски шампионки по художествена гимнастика.

„Изключително съм щастлива за това, че възраждаме една позабравена традиция. Още по мое време, като гимнастичка участвахме в различни продукции в цяла България. По този начин бяхме по-близо до феновете, до любителите на художествената гимнастика. По този начин ги запознавахме с това което правим. Давахме им емоцията, която ние имахме и можехме да им предадем чрез нашите изигравания“, това сподели специално за БНР трикратната ни световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова, която е родена в Пловдив.

„В този случай започваме със спектакъл – продукция в Пловдив. Щастлива съм, че започваме от моя роден град. Започваме от града, който е културна столица на Европа за 2019 година. Какво по-хубаво и по-правилно място за начало. Продукцията ще се състои след приключването на световното първенство в Баку, което е и квалификация за Олимпиадата. Там ще вземат участие най-добрите наши гимнастички и след това те ще се включат в тази продукция“, допълни вицепрезидентът на БФХГ.

„Заповядайте да се насладим заедно на красотата, която нашите състезателки и другите спортисти и певци ще ви дадат. Заповядайте да бъде заедно за да подкрепим българския спорт, да му дадем сили и любов и да му пожелаем успехи за в бъдеще. Да го направим заедно“, завърши президентът на техническия комитет на европейския съюз по гимнастика.


В звуковият файл можете да чуете мнението на Мария Петрова за отминалите европейски игри в Минск , до къде стигна кандидатурата на България за домакинство на европейското първенство през 2021 година, подробности около организацията на конгреса на Европейския съюз по гимнастика, който ще се проведе у нас през ноември, както и коментар за новите правила, които иска да въведе Международната федерация.Прочети цялата публикация