БНР | 07.08.2019 12:05:49 | 46

Студенти и преподаватели от Варненския свободен университет гостуваха на ансамбъла ни в „Спорт палас“


Студенти и преподаватели от специалност „Хореография“ на Варненския свободен университет бяха гости и присъстваха на тренировките на ансамбълът ни по художествена гимнастика.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска са на подготовка в Националната спортна база „Спорт палас“ за световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе през септември в столицата на Азербаджан – Баку.

Студентите гостуваха на ансамбъла по покана на Елица Луканова – хореограф и балетен педагог на националния отбор по художествена гимнастика, която отговаря за класическата подготовка на „златните момичета“.


Бъдещите хореографи научиха от нея как се изработват съчетанията, колко време отнема подготовката им, а също и специфични моменти от тренировъчния процес.

„Благодаря на студентите и преподавателите от Варненския свободен университет, които ни гостуваха на тренировката. Хубаво, когато в тренировъчния процес има публика, която разбира, оценява и подкрепя момичетата“, сподели Елица Луканова.

От своя страна доц. д-р Мария Кърджиева – преподавател в специалност „Хореография“ и хореограф на Академичния танцов театър на ВСУ запозна гимнастичките със специалностите „Хореография“ и „Мениджмънт на спорта“ и ги покани да посетят висшето училище.Прочети цялата публикация