БНР Стара Загора | 13.08.2019 12:58:31 | 67

Николай Стоев: "В Стара Загора няма отрязано дърво без причина"


Многократно са се увеличили заявленията до общината за опасни клони и дървета след голямата лятна буря, каза за Радио Стара Загора началник звено „Озеленяване и комунални дейности“ Николай Стоев. Няма отрязано дърво без причина, допълни той по повод многократните сигнали в социалната мрежа. Две групи за резитба отговарят за целия град. "Тя се извършва с разрешително, издадено от ландшафтния архитект на Община Стара Загора, в което точно са описани действията, които трябва да бъдат предприети при орязване", обясни Николай Стоев.

За отрязаното дърво на паркинга зад бившата книжарница "Приятели", сега заведението за бързо хранене "Марио фреш" на бул. "Цар Симеон Велики" 118, е подадена молба от гражданин за нанасяне на щети по фасадата на сграда. Опасното дърво на ул. „Боруйград“ 40 в близост до паспортната служба е обработено, допълни Стоянов.

По повод изсъхналите треви в парк „Митрополит Методи Кусев“ е издадена заповед на кмета Живко Тодоров да се прекрати косенето на тревите с тримери, тъй като се оказва, че това е основната причина растителността да пожълтява бързо, каза Николай Стоев:

Николай Стоев каза още, че в бюджета на Община Стара Загора за следваща година ще бъдат заложени повече средства за поддържане на детските площадки, съоръжения и стрийт фитнес. 


Прочети цялата публикация