БНР Стара Загора | 14.08.2019 09:48:36 | 60

Пожарът в Хасковско е тръгнал от нерегламентирано сметище


Пожарът между селата Брягово, Родопи и Любеново, който гори трети ден, е тръгнал от нерегламентирано сметище, съобщиха от прокуратурата. В покрайнините на село Брягово, в издълбана яма били запалени дрехи, изхвърлени от мъж на 39 години. По-късно пламъците били угасени от негов близък, но сметищните отпадъци продължили да тлеят и от вятъра пожарът се е разраснал към селата Любеново и Родопи, обясни районният прокурор на Хасково Румен Сираков. 
От държавното обвинение посочват, че евентуалният извършител е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен.
В Районна прокуратура Хасково е образувано досъдебно производство за пожара, а процесуално-следствените действия продължават. 
До момента пламъците се разпространиха на близо 8000 дка, половината от тях са Горски фонд. Огънят е локализиран и предстои да бъде извършен оглед. Няма опасност за жителите и къщите в трите села, покрай които се е разпространил пожарът, информираха от Областна администрация Хасково.


Прочети цялата публикация