Mvr.bg | 22.08.2019 13:31:47 | 31

Зам.-министър Милко Бернер откри реновираната сграда на РУ-Малко Търново

Това е придобивка за гражданите и колегите, които се грижат за сигурността на хората,  възможност за по-добър достъп и по-добро обслужване, заяви при откриването на сградата заместник-министър Милко Бернер.  Той подчерта, че стремежът за подобряването на условията на живот и работна среда е в съответствие с критериите за устойчиво развитие в населено място, което е от ключово значение при охраната на външните граници на Европейския съюз. Кметът на Община Малко Търново Илиян Янчев благодари на всички ангажирани с проектите на двете сгради.

Новият облик и санирането на районното управление и на прилежащата до него сграда на общината са реализирани в рамките на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 година. Резултатът от изпълнението им е нова обща визия, намалени енергийни разходи, по-добри условия, както за служителите, така и за жителите и гостите на пограничното населено място. Подменени са дограмите, топлоизолирани са външните стени и покривите, извършена е цялостна подмяна на осветлението, включително и фасадното. Въведени в експлоатация са енергоефективни светлоизточници и осветителни тела със съвременно управление.

На официалната церемония присъстваха директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов, областният управител на Бургаска област – Вълчо Чолаков, депутати.  

Прочети цялата публикация