БНР Стара Загора | 24.09.2019 16:59:53 | 52

Девет кандидати за кмет и 16 листи с общински съветници са регистрирани в Стара Загора


Девет кандидати за кмет и 16 листи с кандидати за общински съветници са регистрирани в Стара Загора за участие в местните избори, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Теодора Крумова.

Днес изтече срокът, в който партиите, коалициите и независимите кандидати трябваше да заявят участие в местния вот, който ще се проведе на 27 септември

Първи в ОИК Стара Загора още на 20 септември се регистрира кандидатът на Коалиция "БСП за България" проф. Иван Върляков.  На 21 септември същото направи и кандидатът за кмет и водач на листата на ВМРО-БНД Антон Андонов, дългогодишен регионален координатор на партията за Стара Загора, Кърджали и Хасково, и настоящ общински съветник в Общинския съвет на Стара Загора.

В почивния 23 септември ПП ГЕРБ регистрира като кандидат настоящия градоначалник Живко Тодоров, а НФСБ - областния управител на Стара Загора Гергана Микова. В битката за местните избори на 27 октомври официално се включиха и АБВ с кандидат Камелия Йовчева, Обединение "Демократична България-Стара Загора" с кандидат Магдалена Овчарова, ПП "Възраждане" с кандидат Искра Михайлова и партия "Политическо движение Социалдемократи" с кандидат Елена Нонева

Последен днес като кандидат-кмет се регистрира независимият кандидат Янко Янков, досегашен общински съветник от група "Истината за Стара Загора". 

Прочети цялата публикация