OFFNews Политика | 03.10.2019 12:30:52 | 61

Фандъкова: Девет нови булеварда ще свържат Околовръстното и северните територии на София


Изграждаме 9 нови булеварда за връзка с Околовръстния път и Северните територии. Това е стратегическа задача за намаляване на транзитния трафик и за развитие на новите зони за инвестиции. 

Днес с представители на бизнеса в район „Люлин“ обсъдихме както тези проекти, така и разширението на метрото в района и нов план на СПЗ „Модерно предградие“, обяви на страницата си във фейсбук кандидатът за нов мандат на кмет за София Йорданка Фандъкова. 

До дни ще бъде издадено разрешението за строеж на пробива на бул. „Петър Дертлиев“ и имаме готовност да започнем строителство. За този обект сме длъжници, защото се забавихме няколко години заради изключително тежки отчуждителни процедури, уточнява Фандъкова. 

Планираме продължение на метрото от метростанция „Люлин“ до Околовръстния път с междинна метростанция между 2-и и 3-и микрорайон. Осигуряваме и терен за буферен паркинг след Околовръстния път за над 800 автомобила. Жителите на „Люлин“ ще имат връзка със Западен парк – проектът е готов и е на финала процедурата за изпълнител. Подготвяме цялостно възстановяване на парка в „Люлин - център“, допълва тя. 

Това са конкретните проекти за връзки с Околовръстния път и северните територии, заложени в програмата на Фандъкова: 
Бул. „Рожен“ – от „Илиянци“ до Северна скоростна тангента (ССТ)
Бул. „Илиянско шосе“
Бул. „Източна тангента“ – от бул. „Вл. Вазов“ до ССТ (2020) и от бул. „Вл. Вазов“ до бул. „Ботевградско шосе“ (2023)
Разширяваме бул. „Ломско шосе“ – от метростанция „Ломско шосе“ до ж.п. линията (2020) и до околовръстния път (2021-2025)
Обелско шосе/бул. „Стефансон”– от бул. „Панчо Владигеров“ до околовръстния път
Ул. „Продан Таракчиев“ в район „Искър“ от естакадата на „Брюксел“ до околовръстния път - директна връзка на летището със СОП.
Връзка от ул. Проф. П. Мутафчиев“ до бул. „Асен Йорданов“. 
Бул. „Копенхаген“ от бул. „Цариградско шосе“ до Самоковско шосе.

Прочети цялата публикация