OFFNews Политика | 09.10.2019 07:24:33 | 63

Борисов: Как може да се говори, че норвежците са дали пари да изнасяме деца


"Моля медиите за съдействия за тези не жълти, не кафяви, не лъжливи новини, в които се говори как ще взимаме децата на хората. Как може да се протестира срещу стратегия, която я няма или да се говори, че я има", заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на заседанието на Министерския съвет.

„Не знам как нечие съзнание може да го роди и как може по този начин да се говори. Как може да се тиражира лъжа, че норвежците са дали пари, за да изнасяме деца? До днес, когато ми показаха какво се говори и пише, не мога да повярвам, че има човек, който може да се върже на подобна лъжа“, възмути се премиерът. Той обясни, че парите от Норвежката програма се използват с други цели, „включително за чистотата на въздуха, за екоавтомобили“, посочи Борисов.

Преди няколко дни родители от Сливеан, Ямбол и Карнобат за минути опразниха учебните стаи, защо получили съобщение, че ромските деца щели да бъдат взети от социалните. Тогава те казаха, че са получили съобщение по интернет.

Министърът на образованието обяви, че емисари и пастори шетали и в ромския квартал "Факултета" в София, но родителите не се поддали на предупреждението.

Ромите обявиха, че ще протестират.

 

Прочети цялата публикация