БНР Стара Загора | 26.11.2019 10:20:49 | 44

Ученици ще проведат съдебен процес за притежание и разпространение на наркотици


По инициатива на Районен съд – Стара Загора и със съдействието на Районна прокуратура – Стара Загора, Община Стара Загора, Община Казанлък и Регионално управление на образованието – Стара Загора, на 29 ноември 2019 година от 14.00 часа  в зала „Петко Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се проведе състезание под формата на симулативен процес на тема: „Престъпление по чл. 354 А, ал. 3, т.1 от НК“, съобщиха от пресцентъра на Районен съд - Стара Загора.

Участници в състезанието ще бъдат ученици от ГПЧЕ “Ромен Ролан“, Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ гр. Стара Загора и СУ “Екзарх Антим І“ гр. Казанлък.

Под формата на ролеви игри, те ще участват в „съдебен процес“ като съдии, прокурори, адвокати и подсъдим. Целта е учениците да се запознаят непосредствено с работата на магистратите.

В ролята на съдии ще влязат учениците от ГПЧЕ “Ромен Ролан“: Александра Ченалова, Виктория Атанасова, Дарина Бозова, Мария Кьосева и Мартин Христов, с чиято подготовка са ангажирани съдиите в Районен съд – Стара Загора – Дарина Стоянова и Женя Иванова.

Ролята на прокурори в процеса ще бъде на учениците от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“: Вангелия Михайлова, Данита Димова, Милена Иванова, Мира Минчева и Петко Тонев, които се подготвят с помощта на прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора – Надежда Белчева, Кристина Куртева и Ивелина Косева.

Учениците от СУ “Екзарх Антим І“ гр. Казанлък: Никола Иванов, Анита Христова, Елица Стефанова, Катерина-Борислава Терзиева и Ренан Селим, ще влязат в ролите на подсъдим и адвокати. Тяхната подготовка се води от съдиите в Районен съд – Стара Загора – Ваня Тенева и Неделина Минчева.

Жури на състезанието ще бъдат г-жа Блага Бозова и г-жа Антония Тонева, зам.-председатели на Районен съд – Стара Загора; г-н Гриша Мавров – Районен прокурор на Стара Загора; г-жа Таня Димитрова – Началник на Регионално управление на образованието – Стара Загора и г-жа Надежда Чакърова – Омбудсман на Стара Загора.

Гости на събитието ще бъдат Областния управител – г-жа Гергана Микова, представители на Община Стара Загора, Община Казанлък и Старозагорска света митрополия.


Прочети цялата публикация