Mvr.bg | 10.12.2019 15:33:16 | 102

Институциите предприемат необходимите мерки за недопускане на тежки пътни инциденти

 

Предприети са всички необходими мерки за недопускане на пътнотранспортни произшествия, заради предстоящата промяна на времето и очакваните снеговалежи от тази вечер. Това бе съобщено на брифинг в Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 20 тежки пътнотранспортни произшествия, при които няма загинали хора, но са ранени 38 души. От началото на деня до момента няма тежко пътнотранспортно произшествие, обобщи гл. инспектор Владислав Павликянов, началник на Центъра. Той още веднъж напомни на шофьорите, че особено при влошена обстановка трябва  да поемат на път подготвени за зимните условия, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена с пътните условия скорост. Желателно е всеки, на когото предстои пътуване, според възможностите си, да тръгва с пълен резервоар гориво, добре е в автомобилите да има храни и напитки, а всички да са снабдени с топли дрехи. При необходимост и наложена организация на пътя, да спазват стриктно указанията на временните знаци, въвеждащи ограниченията или на органите на Пътна полиция.

2000 машини в момента работят в цялата страна по поддръжката на пътищата, заяви инж. Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“. Той добави, че при необходимост имат готовност да се включат още 1000.  Той уточни, че ако се стигне до ново заледяване, с оглед недопускане на инциденти, ще се ограничава движението в засегнатите участъци до почистването на настилката.

Прочети цялата публикация