OFFNews Свят | 14.01.2020 15:58:05 | 102

Джеф Безос дари 690 хил. долара за борба с пожарите в Астралия


Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос дари 1 млн. австралийски долара (около 690 хил. щатски долара) за борба с пожарите в Астралия и възстановяване на пораженията от огнената стихия, съобщи бТВ. 

Дарението обаче предизвика редица остри критики в Интернет, защото сумата е по-малка, отколкото Безос е изкарвал на всеки пет минути през 2018 година според оценката на Business Insider, базирана на изчисления на Forbes за нетната му печалба. 

През 2018 г. богатството на Безос нарасна със 78,5 млрд. долара, което правеше повече от 215 млн. долара на ден или около 150 хил. долара в минута.

Въпреки че след развода му с Макензи Безос, основателят на Amazon загуби част от състоянието си, той все още е най-богатият човек в света. Нетната му печалба през 2019 г. е 46 млрд. долара. 

Редица известни личности направиха в пъти по-големи дарения от това Джеф Безон - Леонардо ди Каприо дари 3 млн. долара.

В Австралия продължават да бушуват близо 200 горски пожара. Опустошени са вече 6 милиона хектара. До момента от огъня са загинали повече от милиард животни.  По-рано тази година австралийският премиер Скот Морисън потвърди, че жертвите на опустошителните пожари в страната са вече 27 души, а огнената стихия е унищожила над 2 хиляди жилища, предаде "Ройтерс".

С нов мега пожар от 600 хиляди хектара се борят пожарникарите в последните дни. Две огнища са се слели в едно и се разпалват от силните ветрове. Близо 50 000 коали са загинали в пожара на остров Кенгуру. 

Прочети цялата публикация