БНР | 25.03.2020 08:41:46 | 57

"Топлофикация" улесни преминаването към електронна фактура


Процедурата за преминаване на клиентите на „Топлофикация София“ към електронна фактура е максимално опростена. Това заяви говорителят на дружеството Елизабет Павлова пред агенция “Фокус”.

В сайта на „Топлофикация София“ в рубриката „Битови клиенти“ са посочени стъпките, които клиентите трябва да направят, за да подадат заявление за преминаване към електронна фактура, обясни Павлова.

„Посочен е също така специалният имейл адрес, на който се подава заявлението. Могат да подадат заявление за преминаване към електронна фактура титулярът на партида, а също и ако има договор за наем, наемателят също със съответните документи може да подаде заявление за преминаване към електронна фактура“, уточни Елизабет Павлова.

Тя посъветва клиентите да не отлагат това свое решение, тъй като документът се обработва в рамките на около седмица. Ако в един момент клиентите решат отново да се върнат към хартиената фактура, могат да го направят по същия начин като напишат заявление, с което се отказват от електронната си фактура.

Павлова напомни, че сега е последната възможност, която времето дава на потребителите, ако са решили да предприемат по-сериозни мерки за изолация на жилищните сгради или на отделен апартамент. Сега могат да се възползват от възможността и да поръчат обследване на сградата с термовизионна камера.

Прочети цялата публикация