БНР | 25.03.2020 13:21:37 | 56

Все по-сериозни мерки по границите на балканските страни заради Covid-19


Балканските държави вземат все по-сериозни мерки по границите заради разпространението на коронавируса.

От днес българите, които влизат в Румъния, подлежат на 14-дневна карантина. Мярката не важи за водачите на товарни камиони.

Всички, влизащи в Гърция, трябва да притежават документ на гръцки език, че работят в страната или имат имот там. Изискването не се отнася до шофьорите на товарни камиони.

Турция не допуска на своя територия никакви чужди граждани с леки коли, припомни пред "Хоризонт" Лора Любенова от Граничната полиция. Тя обобщи последната информация за граничните пунктове със Сърбия и Северна Македония:

"На границата с Република Сърбия е възстановено преминаването на товарни автомобили на ГКПП „Връшка чука“. На двата пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с лични автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани.

Преустановено е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на граничните пунктове „Олтоманци“, „Стрезимировци“ и „Брегово“.

На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси".

Прочети цялата публикация