Fakti.bg | 27.03.2020 07:40:14 | 64

Учени направиха пробив в създаването на ваксина


750 милиарда евро хвърля в битката с коронавируса германското правителство. С тази финансова помощ управляващите в Берлин се надяват да преодолеят кризата.

Междувременно се работи за увеличение на болничния капацитет и изработване на ваксина срещу коронавируса. Има добра новина от учените. Те са успели да изолират важен ензим, който е ключов за разпространението на COVID-19 в тялото. Това е голям пробив в изработването на ваксина.

Пред германските магазини са маркирани отстоянията, на които трябва да чакат купувачите на опашките. Ако те не се спазват, се налагат глоби и магазинът се затваря. Вече има случай на принудително затворен супермаркет в Берлин. Няма никаква толерантност за нарушителите.

Въпреки хубавото време, хората не се струпват навън, предаде Би Ти Ви. Германците спазват наложените мерки. По този начин Германия се опитва да се справи с пандемията. Броят на хората, за които е потвърдено, че са заразени с новия коронавирус в Германия, е надхвърлил 42 000. Над 250 от тях са починали.

Прочети цялата публикация