Fakti.bg | 04.04.2020 19:52:53 | 94

Тайван с инвестиционна програма за увеличаване на местния производствен капацитет


В резултат на негативното въздействие върху бизнеса, произтичащо от търговския спор между Китай и САЩ, един от световните лидери в доставките на велосипедни вериги – тайванската компания KMC Chain - обяви инвестиционна програма за увеличаване на местния производствен капацитет в страната.

За осъществяването на тази програма - в размер на 24 милиона евро, компанията кандидатства за подкрепа от правителството на Тайван, за да върне части от производството си от Китай обратно в страната.

От Министерство на икономиката заявиха по-рано тази седмица, че са одобрили заявления на 10 компании, включително KMC за инвестиране на общо 326 милиона евро, като част от правителствена програма за насърчаване на местните инвестиции и изтегляне на производства от Китайската народна република. Така KMC ще създаде общо 30 нови работни места. Приходите на компанията за 2019 г. възлизат на 156,7 милиона евро, което е с 2,84% повече от предходната година.

По-рано и други компании от велосипедната индустрия, сред които Glory Wheel Enterprise и Shuz Tung , кандидатстваха по тази програма. Тя е отговор на тайванските власти, от една страна, на търговската война между САЩ и Китай, а от друга, е добър пример за правителство, правещо много за подпомагането на бизнеса в страната си, стремейки се да дава възможност за отваряне на нови работни места, увеличавайки заетостта и намалявайки безработицата по време на тежкия за световната икономика момент.

Прочети цялата публикация