Fakti.bg | 23.04.2020 10:33:11 | 62

Туристи решиха да се скрият от коронавируса в... пещера


Заради пандемията от бързо разпространяващия се коронавирус, шест чуждестранни туристи прекараха месец в пещера в Индия. За това предава Daily Mail.

Четиримата мъже и две жени пристигнали там от Франция, САЩ, Украйна, Турция и Непал. Поради отменянето на стотици полети към родните им страни, те не успели да се върнат у дома навреме.

В един момент туристите свършили и парите за хотел, и за да спестят от спането, те били принудени да се заселят в пещера близо до град Ришикеш. Според медиите те обитавали пещерата от 24 март и били открити случайно от патрул.

След като били изведени от пещерата от полиция, туристите били изпратени под карантина за две седмици в ашрам в Суарг. Никой от пътуващите не е имал коронавирусни симптоми.

Индия затвори границите за всички чуждестранни туристи за един месец през март, но по-късно оповести, че удължава срока. Ограничението се отнася и за чужденци от индийски произход.

Пътуванията се позволяват само за представители на официални групи и ООН.

Индия спря издаването на визи за граждани на Китай, Южна Корея, Италия, Иран и Япония, но не наложи ограничения на други държави като Германия и Франция.

Прочети цялата публикация