БНР | 27.04.2020 11:18:15 | 63

Над половината Covid-легла в Сливенско са свободни


Не е изчерпан капацитетът на инфекциозните отделения в двете болници в Сливен. Това обяви кметът Стефан Радев по повод появилата се информация, че няма свободниместа в отделенията за лечение на заболелите от Covid-19. Той изказа предположение, че неразбирането най-вероятно идва  от заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, за мобилизация на частните болници в града, които трябва да създадат условия за приемане на пациенти с коронавирус.

Към момента по-малко от 50% от капацитета на Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и военна болница са заети, каза кметът Радев и разясни ситуацията.

"Двете инфекциозни отделения на двете болници, които са на първа линия в борбата с Covid-19 в Сливен, са регистрирани с 48 легла. Това са отделенията, които пряко поемат тези случаи с планове и възможности за трансформиране на други отделения в отделения за Covid-19, с което броят на леглата може да надмине 300".

Радев обяви още, че една от частните болници вече има готовност да приема заболели от Covid-19. Следобед се очаква Общинския кризисен щаб да вземе решение за отваряне на градските паркове.


Прочети цялата публикация