БНР | 13.05.2020 14:32:18 | 101

Омбудсманът: Топлофикациите да спрат ремонтите през идните месеци


Омбудсманът Диана Ковачева  призова топлофикациите да преустановят ремонтите по топлопреносните си мрежи в близките месеци, за да може по време на пандемията гражданите да спазват необходимата лична хигиена.

В препоръка до Асоциацията на топлофикационните дружества Ковачева аргументира искането си с необходимостта от спазване на висока лична хигиена по време на пандемия, за която е нужно осигуряване на топла вода.

Повод за препоръката са жалби на столичани от централната градска част и от кв. „Надежда 1", които сигнализират омбудсмана, че заради реконструкцията на топлопровод „Топлофикация- София“ ще ги остави без топла вода цял месец.

„Като омбудсман и защитник на правата и интересите на гражданите съм силно обезпокоена от предвидената рехабилитация", пише Ковачева и допълва, че общият брой на заразените с Covid-19 продължава да се увеличава.

Ковачева призовава дружествата и за още нещо - да обмислят приемане на обща политика, която да гарантира на потребителите правото на достъп до битово горещо водоснабдяване.


Прочети цялата публикация