БНР Стара Загора | 18.05.2020 14:01:16 | 43

Общо 22 училища от област Сливен участват в Панорама на образованието - 2020


Общо 22 училища от област Сливен участват в Панорама на образованието - 2020, която се провежда онлайн. Това съобщиха от Регионално управление на образованието /РУО/ - Сливен.
На линка http://ruo-sliven.org/rioup/Panorama2020/Panorama2020.htm учениците могат да се запознаят с възможностите, които училищата от четирите общини на област Сливен - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица предоставят на седмокласниците за прием в VIII клас за учебната 2020/2021 година. Профилите и специалностите от професии са представени по избран от тях начин, показани са условията, училищната среда, специфичната атмосфера и традициите на всяко училище.
По-малките ученици могат да се запознаят с предложението на Профилирана природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" - Сливен за държавен прием в V клас, както и с предложенията на Спортно училище "Димитър Рохов" - Сливен за V, VI и VII клас.
Регионално управление на образованието - Сливен периодично ще информира за сроковете, необходимите документи и други въпроси, свързани с реализирането на държавния план-прием в VIII клас, чрез директорите на училищата, в които се обучават седмокласниците, чрез класните им ръководители и чрез раздел "Прием" на електронната си страница.

Прочети цялата публикация