OFFNews Политика | 21.05.2020 15:24:39 | 106

Манолова към Борисов: Какво Ви уплаши, че махнахте палатките на майките пред МС?


"Това е истинско безобразие и провокация към майките на деца с увреждания от „Системата ни убива" и към будните български граждани. Тази нощ са им вдигнали палатките без предупреждение, при положение че за тяхното поставяне има разрешение."

Това коментира пред телевизия "Евроком" председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова по повод новината, че палатките на майките на деца с увреждания са премахнати от пространството пред Министерския съвет.

По думите на Манолова това става часове, след като пред Столичната община е заявен съвместен протест в събота на двете граждански организации – „Изправи се.БГ" и "Системата ни убива".

Това е протест срещу Борисов и вероятно това е причината за вандалския акт срещу майките, но той е и вандалски акт срещу гражданите и срещу „Изправи се.БГ". Какво изплаши управляващите? Хората ще отидат да протестират срещу арогантното управление на Борисов, допълни Манолова.

Това е опит да ни сплашат, да ни спрат, няма начин, каза тя.

Манолова организира протест от 11 часа на 23 май пред сградата на Министерски съвет. Между 12 и 13 часа ще се проведе и автопоход.

Протестиращите ще се обявят за "ясна пътна карта на властта за справяне с епидемията от безработица и верижните фалити на малки и средни фирми."

Исканията на протеста са за "справедлива подкрепа на малкия и средния бизнес, а не кредити, за прекратяване на непрозрачното харчене на държавен ресурс и срещу отказа на правителството да подкрепи обикновените граждани и домакинствата."

Протестът е и срещу безконтролното увеличаване на цените на парното, водата, тока и природния газ.

В протеста ще участват привърженици на двете формации от София, но и от други населени места, където „Изправи се.БГ" има клонове.

Организаторите са осигурили столове за протестиращите - с цел осигуряване на задължителната социална дистанция.

Прочети цялата публикация