БНР Стара Загора | 22.05.2020 10:10:38 | 9

Дария Иванова: Моментът е много емоционален, но трябва да проявим здрав разум


Без абитуриентски балове на този етап. Заради зачестилите случаи в страната с импровизирани шествия на зрелостници, правителството отправя апел към тях да изчакат с празненствата. Дали зрелостниците са се вразумили и ще изчакат с празненствата? Затова ги призовават училищни директори и Общинския съвет.

Всички знаем колко важен е денят на завършването за абитуриентите. По думите на Дария Иванова, дванадесетокласничка в ГПЧЕ „Ромен Ролан“– Стара Загора, най-много й е липсвало прекараното време заедно със съученици и учители през последните два месеца.

Последователни дни някои зрелостници излязоха на импровизирани шествия, но не смятам че това е важно. Времето ще покаже, но вярвам, че ще се организираме някак да отбележим завършването“, споделя своето виждане на извънредната ситуация, в която са поставени, Дария Иванова.

Тя вече е приета да учи в университет в Ница, Франция и загрижеността й за матурите е само защото те са необходими за завършването и дипломата й.

Моментът е много емоционален, но трябва да проявим здрав разум, за да празнуваме наистина, макар и по-късно“, твърди целомъдрено Дария.

Цялото интервю с нея може да чуете в прикачения звуков файл.


Прочети цялата публикация