БНР | 22.05.2020 11:49:08 | 65

Двама обвиняеми за отглеждане на канабис в Ловешко


Прокуратурата ги привлече като обвиняеми двама мъже, задържани за притежаване и производство на наркотични вещества при специализирана полицейска операция на територията на общините Троян и Априлци.

От полицията в Ловеч отчитат, че за първите 4 месеца  на тази година в областта  са регистрирани с 50% повече престъпления, свързани с наркотици, в сравнение със същия период на миналата година.

На адрес в град Априлци, обитаван от 52-годишен мъж, е установено, че са засяти и се отглеждат растения от рода на конопа, а при последвало претърсване в жилището са намерени и иззети около 900 грама суха зелена листна маса - канабис.  

В друг частен дом в града, обитаван от 41-годишен мъж, полицаите са открили 4 буркана съдържащи 920гр., канабис. Намерени са и спринцовки, пълни с кафява течност, реагираща при тестване на канабис.

Открито е и специално пригодено и оборудвано помещение за отглеждане на канабис, с изградени в него напоителна, осветителна и вентилационна автоматични системи.

Двамата мъже са задържани и са образувани досъдебни производства.

Зам. – директорът на ОДМВР – Ловеч комисар Цветозар Цанков посочи, че за първите четири месеца на тази година регистрираните престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества са 43, при 28 за същия период на миналата година. Увеличението е с 53,57 на сто. От извършените тази година са разкрити 23 от престъпленията.

Комисар Цанков поясни, че по разпореждане на прокуратурата е насочен по-сериозен полицейски ресурс по установяване и разкриване на подобни престъпления. 


Прочети цялата публикация