Fakti.bg | 22.05.2020 15:33:38 | 105

Какво ще се случи, ако пием единствено вода


Всички знаем колко важна е консумацията на вода за оцеляването ни, както и за правилното функциониране на организма. Освен нея обаче, ние продължаваме да пием какви ли не други течности и напитки, като има хора, които оцеляват единствено на алтернативи на водата.

Какво ще се случи обаче, ако откажете всички останали течности и пиете само и единствено вода? Ето и отговорът:

Отслабване и изчистване от токсините

Първо, водата притъпява чувството на глад временно, а това от своя страна се отразява на загубата на тегло. Освен това отказът от подсладени напитки със сигурност ще ви е от полза.

Подмладяване на организма с гореща вода

Също така, пиенето на чиста вода ще подобри функционирането на бъбреците, черния дроб, жлъчните пътища и пикочната система, като спомага за извеждане на токсините от тялото.

Подобряване на мозъчната функция и производителността

С консумацията на вода се увеличава скоростта, с която кислородът и хранителните вещества се доставят до всички органи, необходими за активното и ефективно функциониране на организма.

Заменяйки обичайните напитки с обикновена вода, след известно време ще забележите, че ще увеличите работоспособността, ще подобрите паметта и ще подобрите вниманието си.

Пиенето на вода помага за разреждането на кръвта

Ако лишите тялото от достатъчно количество течност, кръвта става по-гъста, което нарушава кръвоснабдяването на органите и може да доведе до образуване на кръвни съсиреци.

Освен това сърцето започва да работи с по-голямо натоварване и състоянието на съдовете значително се влошава.

Прочети цялата публикация