OFFNews Политика | 23.05.2020 15:59:33 | 81

Деница Сачева: Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт


"Госпожа Мая Манолова гледа на политиката като на хазарт не за първи път. Аз гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост - да протестират и това в голяма степен обезсмисля демокрацията. Всъщност най-големият вирус не е в момента Covid-19, а вирусът на демагогията и на популизма, с който трябва да се борим, защото там няма да ни помогнат маските, ръкавиците, карантината. Там ще ни помогнат книгите и знанията."

Това коментира социалният министър Деница Сачева по повод състоялия се по-рано протест на поддръжници на политическия проект на Мая Манолова "Изправи се.БГ". На него самата Манолова обяви, че смята да се яви на следващите избори като алтернатива на кабинета "Борисов".

"Преди дни парламентът избра омбудсман. Ако Манолова не беше дезертирала от този пост, тя можеше да бъде омбудсман на България и до този момент. Тя предпочете да не работи за хората, а предпочете да потърси възможност да управлява парите на Столичната община и се яви като кандидат за кмет на София. Сами може да направите извода кога Манолова говори истината и кога иска да работи за хората и кога иска да осребрява рейтинга си“, каза още социалният министър.

Сачева направи коментара си пред журналисти по време на посещение в дома за стари хора „Дълголетие“ в столичния квартал „Дървеница“. Тя провери как се спазват противоепидемичните мерки и подари книги на обитателите на дома.

Социалният министър съобщи и за социален служител в Ловеч, който е с положителен тест за коронавируса.

Прочети цялата публикация